Marie Renèe med i toppen i Visma Ski Classics

Postet av Øivind Gammelmo den 4. Feb 2021

Foran årets sesong har Marie Renèe skiftet team og går nå for Team ParkettPartner Sjusjøen. Her er hun del av en sterk gruppe med kvinner som kjemper om gode plasseringer. Selv om mange skirenn har blitt avlyst eller utsatt denne vinteren har det blitt arrangert tre renn i Visma Ski Classics til nå. Det første rennet i Engadin, La Diagonela, ble preget av ekstrem kulde og flere løpere fikk kludeskader. Marie Renèe gjorde et klokt valg og sto av rennet undervegs. I Toblach-Cortina kom det i forkant av rennet voldsomme mengder med snø. Dette gjorde at det var stor rasfare i området. Så løypa måtte legges om til en rundløype som måtte gåes flere ganger. Her gikk Marie Renèe inn til en god 17. plass i eliteklassen. Så til helgas renn, det tradisjonsrike Marcialonga. Her var det ikke mangel på villsnø, noe som som regel er tilfellet. Vi lar Marie Renèe oppsummere rennet selv under som endte med en sterk 14.plass. Det gjør at hun nå ligger på en 19. plass sammenlagt denne sesongen.

Sender noen linjer fra min opplevelse av Ski Classics turnéen i Sveits og Italia. Det var godt å endelig komme igang med sesongen. Etter å ha slitt med prolapser i nakken i sommer og høst var jeg spent på hvordan kroppen ville fungere. Jeg har jobbet bra med kapasitet og styrke, men spesifikk staketrening har begrenset seg. Likevel har jeg valgt å se muligheter fremfor begrensninger, og jobbet knallhardt for å bli en bedre skiløper. For min del ble 14.plassen i Marcialonga både en fin opptur og en bra spesifikk stakeøkt for de kommende konkurransene. Tar med meg en veldig sterk avslutning, og 9ende beste Climb tid opp Cascata-bakken - dvs. den avsluttende og beryktede "monsterbakken". Opplever at grunnformen er bra, og tror jeg kan heve meg enda noen hakk ved å få inn flere konkurranser/spesifikke stakeøkter. Jeg ser lyst på de avsluttende rennene i mars og april. Nå skal formen preppes for Vasaloppet, som på sett og vis er VM og årets høydepunkt for oss langløpere.

Det er veldig gøy å ha en lokal løper med på dette nivået i internasjonalt langløp, det er vi stolte av. Vi ønsker Marie Renèe lykke til videre!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.